31.5.2010

Uimakoulussa

Kilpikonnajahdissa
Uimavedet täällä Kreikassa alkavat olla uitavassa lämmössä. Tänään päästiin pulikoimaan yli 24 asteisessa vedessä. Kun vedessä näkyvyyskin on parinkymmenen metrin luokkaa alkaa puitteet snorklailuun olla kunnossa. Ja kun mukana on vielä sukelluksen harrastaja kouluttamassa niin allekirjoittaneellakin pikku hiljaa snorklailun alkeet hallussa. On harjoiteltu rauhallisesti hengittämistä ja liikkumista jotta veden alla pystyisi olemaan pidempään. Lisäksi ollaan harjoiteltu paineen tasausta korvista jotta pystyisi sukeltamaan syvemmälle kuim 3 metriin jolloin alkaa korvissa tuntumaan niin että sormilla nenästä pitämällä ja suu kiinni ulos puhaltamalla korvien paineet pitää saada tasaantumaan.


Veden alla on ihan uusi maailma seikkailtavaksi. Vaikkei täällä välimerellä mitään koralliriuttoja olekaan niin kyllä veden alta ainakin paljon erilaisia pikkukaloja, merisiilejä ja erilaista meren alaista kasvustoa löytyy. Perjantaina Naxoksen ja Paroksen välillä veneemme ohitse lipui 4 merikilpikonnaa jotka eivät olleet ihan pieniä eivätkä myöskään seurallisia vaan lähtivät karkuun aina kun yritimme lähestyä niitä, yhtä jopa uimalla. Kerran olemme nähneet kauempaa parven delffiinejä.
Lonkeroita narulla

Naoussan kaduilla

Eilisen ja edellispäivän snorklailimme Paroksen Naoussan venesataman viereisellä aallonmurtajalla ja uimarannalla. Tänään oli merellä taas parin päivän jälkeen pikkutuulta joten saimme jopa vähän purjehdittua ja siirryimme länteen Siroksen saarelle jonka lounaiskulmalta löytyi erityisen kirkasta sukellusvettä. Ankkuroimme yöksi Foinikaksen kylän laituriin.
Ali ja Suvi, Ermoupoli, Siros

1 kommentti:

  1. Ihmettelinkin, että onko vene hajonnut, kun kelluitte päivän Naoussassa, mutta pidittekin uudelle kastille kastajaiset. t: Joose

    VastaaPoista